Eten tegen agressie | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Herken je het?

Gepubliceerd op: 18 september 2015

Ben jij wel eens agressief? Of heb je misschien last van een kort lontje? Volgens een intrigerend onderzoek van Justitie kan gezonde voeding helpen agressie te verminderen.

Om het zeker te weten, krijgen straks gedetineerden en psychiatrisch patiënten in het hele land voedingssupplementen.

Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes en bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen, zowel apart, zoals in een vitamine C pil, of als combinatie, zoals in een multivitaminepil.

Deze synthetische of geïsoleerde vitamines, mineralen of bioactieve stoffen hebben dezelfde werking als de vitamines en mineralen die van nature in eten en drinken zitten. Wel neemt het lichaam de voedingsstoffen in pillen gemakkelijker op dan de voedingsstoffen in eten.

De meeste mensen hebben geen voedingssupplementen nodig, want ze krijgen al voldoende voedingsstoffen binnen door gevarieerd te eten. Alleen speciale groepen die extra voedingsstoffen nodig hebben, zoals zwangere vrouwen (foliumzuur en vitamine D), jonge kinderen (vitamine D) en ouderen (vitamine D) hebben duidelijk baat bij gebruik van voedingssupplementen.

Maar nu komt er misschien wel een nieuwe groep bij: gedetineerden. Agressie is een groot probleem in de psychiatrie. Gedetineerden die voedingssupplementen krijgen, vertonen minder gewelddadig gedrag.

Daarnaast zijn er groepen waarvoor aanvulling met een multivitamine- of mineralensupplement wenselijk kan zijn, maar waarvoor geen officieel advies bestaat:

  • Ouderen die weinig eten
  • Mensen die eenzijdig eten (dit kan onder andere voorkomen bij alcoholisten)
  • Mensen die een extreem afvaldieet volgen

Voor deze groepen is het vooral belangrijk om hun leefstijl te verbeteren en eetpatroon aan te passen.

Er is geen goede reden om meer vitamines te slikken dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ( ADH). Van sommige vitamines of mineralen kan teveel bij langdurig gebruik zelfs schadelijk zijn. Dat geldt met name voor vitamine A, D, en vitamine B6, maar ook voor mineralen/spoorelementen zoals calcium, magnesium, zink, koper, jodium en selenium. Op het etiket staat de hoeveelheid in verhouding tot de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH).

Zolang jij dus niet agressief bent (en je bent niet zwanger en je bent de 50 nog niet gepasseerd) is de kans groot dat wanneer je een gezond en gevarieerd eetpatroon gebruikt, je geen behoefte hebt aan extra vitamines en mineralen.

En dus ook niet wanneer je wilt afvallen. Wij leren je hoe je kunt afvallen door genoeg te eten met alledaagse voeding afgestemd op jouw individuele energie verbruik. Daarom meten wij bij al onze programma’s voor afvallen en afslanken jouw werkelijke energieverbruik zodat wij je energieopname door voeding daarop kunnen afstemmen en zo het proces van afvallen nauwkeurig kunnen sturen.

Wij noemen deze, door de specialisten van Ladyline ontwikkelde unieke formule; ‘Energy Balance’. Succes gegarandeerd, want wij streven niet naar kortstondige succesjes maar naar stabiel en duurzaam resultaat.

 

 

 

Tags: ,