Gezond eten onderweg | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Hoe doe je dat?

Gepubliceerd op: 21 juli 2017

De koffers zijn gepakt. Iedereen is klaar om te vertrekken. Hoe zorg je ervoor dat je onderweg naar je bestemming gezond blijft eten?
Wij hebben 9 tips voor gezond eten onderweg naar de zomer voor je op een rijtje gezet.

 1. Rust vooraf uit.

  Het klinkt misschien een beetje gek, want juist de vakantie is er om uit te rusten. Alleen wordt er vooraf keihard gewerkt om vervolgens direct de dag erop naar de bestemming te vertrekken. Met een vol hoofd en een lijf dat strak staat van de spanning. Probeer juist de 2 weken ervoor op tijd naar bed te gaan. Maak een strakke werkplanning en zorg dat je thuis ook meer rust creëert door een goede vakantielijst te maken. Beperk het gebruik van koffie en alcohol en laat je lijf alvast tot rust komen.

 2. Water, water, water.

  Blijf voldoende water drinken onderweg, maak je niet druk om een extra toiletbezoek. De vakantie is begonnen zodra je van huis vertrekt. Het water zorgt voor een goede stofwisseling. Bij een gebrek aan vocht verminderen de prestaties en voel je je moe en lusteloos met hoofdpijn tot gevolg. Kortom, drink voldoende.

 3. (gedroogd) fruit.

  Een lange autorit zorgt voor verveling. Neem een klein snijplankje met een mesje en fruit mee. De verleiding is groot om de tijd te doden met snoepen en snaaien. Ook mag een bakje met allerlei soorten gedroogd fruit niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor gedroogde abrikozen, dadels of moerbeien.

 4. Noten.

  Een life-saver bij hartige trek is een handje ongezouten noten. Ook hiervan mag een bakje niet ontbreken, zo kan je de vette hap op tankstations weerstaan.

 5. Rauwkost.

  Tegenwoordig verkopen de supermarkten bekers met kleine komkommers, paprika’s en natuurlijk tomaatjes.

 6. Zelfgemaakte gezonde tussendoortjes.

  Bij een goede (vakantie)planning hoort ook een goed gevulde vriezer met lekkers. Muffins bijvoorbeeld kan je makkelijk invriezen. Appelchips of havermout banaan koekjes zijn een paar dagen houdbaar. Of een flinke zak popcorn maken is zo gepiept.

 7. Lunch.

  Neem uitgebreid de tijd voor een lunch. Stop op een groenrijke plek en leg een groot picknick kleed neer. Laat je niet verleiden door kant en klare broodjes van het tankstation. Maak van tevoren lekkere voedzame (volkoren) broodjes van de bakker met goed beleg. Een andere optie is om een salade voor te bereiden. Na de lunch is beweging altijd goed voor je lijf. Trap een balletje of wandel rond.

 8. Snacktime.

  Voor die momenten dat je flauw bent, neem je een gekookt eitje.

 9. Snoep.

  Mag er dan helemaal niet gesnoept worden? Jij bent verantwoordelijk voor je eigen eetgedrag dus de keuze is aan jou. Je zal merken als je de snoepmomenten beperkt, je fitter en uitgeruster op vakantie aankomt. Reis je met (kleine) kinderen? Een alternatief is om kleine cadeautjes te kopen om tijdens de rit te geven. Altijd een succes en veel beter voor de gezondheid.

Kortom, gezonder eten onderweg naar vakantie draait om een goede voorbereiding. Vul een picknick tas vol met lekkers en de maak de avond ervoor de lunch klaar. Blijf in ieder geval genoeg drinken, om afvalstoffen kwijt te raken. Hopelijk kom je zo een stuk frisser en energieker aan op je eindbestemming.

 

Tags: , ,