Crash diëten werken niet om snel af te vallen

Helaas, op een gezonde manier snel en gemakkelijk afvallen, dat bestaat niet.

Gepubliceerd op: 13 mei 2015

Je leest het overal in een paar weken 10 kilo kwijt. Wat je dan verliest is voornamelijk vocht en geen vet. En bovendien zorgt een crashdieet er ook voor dat je te weinig voedingstoffen binnenkrijgt. Snel afvallen is altijd maar voor korte duur. Wil je blijvend afvallen dan kan je beter langzaam afvallen. Kies voor een nieuw gezond eetpatroon.

Crash diëten werken niet om snel af te vallen

Een crashdieet levert per dag lang niet alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Vaak krijg je dan maar 500 kilocalorieën (kcal) binnen, in plaats van 2.000 kcal. Door gebrek aan voedsel val je meestal snel af.

In het begin gaat het vooral om vochtverlies. Al vrij snel zal het lichaam waardevol spierweefsel gaan afbreken. Dit is niet zonder risico. In welke mate dit gebeurt, hangt af van de hoeveelheid koolhydraten die het lichaam via de voeding nog binnenkrijgt.

Zo’n streng dieet helpt vaak maar even. Zodra je weer normaal gaat eten, is de kans groot dat de kilo’s er weer aan vliegen. Kies daarom voor een gezonder eetpatroon. Ladyline adviseert een voeding die is afgestemd op jouw behoefte maar die nooit minder dan 1500 kcal bevat. Op deze manier is een gewichtsafname van een halve kilo tot een kilo per week haalbaar.
Het Ladyline advies: eet iets minder maar vooral gezonder, zorg voor variatie en voor meer beweging.

Dit werkt wél om snel af te vallen

Wil je blijvend een gezond gewicht? Kies dan voor onze Mind Balance om snel af te vallen. Daarin krijg je adviezen om af te vallen door minder te eten, gezonder te eten én meer te bewegen. Neem hier een kijkje als je meer wilt weten.

Tags: , , ,