Picknicken | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Gezellig in het park, het bos of.....

Gepubliceerd op: 16 juni 2017

Kleedje mee, hapjes in de tas en picknicken maar. Meer zomer zal het niet worden. En eten moet je toch. Dus ook op een gewone, maar o zo zwoele avond….

Warme en koude hapjes

Kies bij een picknick voor hapjes die zowel warm als koud lekker zijn. Kipkluifjes, pannenkoeken, wraps en (de meeste) quiches bijvoorbeeld. Weinig tijd? Kant-en-klaar hapjes zijn dan de oplossing. Met wat olijfjes, een stokbrood met een lekkere tapenade, druifjes en een ananas komt het ook goed.

BBQ

Het mag niet overal, maar in sommige parken kun je gewoon een barbecue aansteken. Een handige wegwerpbarbecue is zo gekocht. Laat de biefspiesjes, garnalen-citroenspiesen of gemarineerde kip maar komen. Als je er meteen wat zomerse groenten op legt, heb je een complete maaltijd.

Let op alcohol

Veel mensen nemen alcoholhoudende dranken mee als ze gaan picknicken. Niet gezond en ook nog eens een dikmaker. Wil je toch alcohol? Hou het dan bij een glas wijn. De beste – en gezondste – keuze om te drinken is natuurlijk een glas koud water, eventueel met een schijfje citroen of sinaasappel. Drink je liever iets anders dan water? Kies dan voor een kop thee of koffie zonder melk en suiker.

Hou het koel

Neem je voedsel en drinken mee in een koelbox of in een koeltas met koelelementen. Het is misschien een heel gesjouw op een warme dag, maar op een veilige manier met eten omgaan is belangrijk, omdat het ziektes voorkomt. Let er goed op dat zelfgemaakte salades en broodjes vers blijven. Vooral vlees en vis bederft snel. Zet ook niet alles op het picknickkleedje in het zonnetje, maar eet het voedsel dat je uit de koelbox haalt direct op.

Tags: , , ,