Succesverhaal van Ellis | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Succesvol afvallen met Ladyline. Wie wil dit nu niet?

Gepubliceerd op: 05 juni 2015

Even voorstellen

Hallo, ik ben Ellis, 37 lentes jong. Zolang ik mij kan herinneren ben ik mollig tot stevig geweest. Het gevecht tegen mijn kilo’s voer ik al sinds mijn puberteit, met ups en downs. Dat je daarbij moet beschikken over een fikse dosis zelfdiscipline is een feit. Maar al te vaak gebeurde er tijdens een afvalperiode iets in mijn leven waardoor ik alles weer losliet. Het gevolg was dat de kilo’s aankwamen vliegen.  Door mijn onregelmatige manier van leven en lange werkdagen, moest het trouw 2x per week sporten ook meer dan eens het onderspit delven.

Eind 2013 was ik het zat, ik voelde mij helemaal niet meer lekker in mijn lijf. Het werd tijd om voor mijzelf te gaan zorgen en de rem op de kilo’s te zetten.  Omdat mijn leven druk was/is besloot ik het dit keer anders te doen. Ik ging niet in mijn eentje aan de slag. Via een bekende had ik over een LadyLine-achtige methode gehoord en het effect bij haar gezien. Dit kon ook weleens iets voor mij zijn.  Al snel vond ik in de plaatselijk weekendkrant een advertentie van LadyLine Den Bosch. Een leuk geschreven verhaal met een foto erbij van enthousiaste medewerkers. Ik dacht nog even, tja het is en blijft een reclame…maar toch ik bezocht de website en zocht contact voor een vrijblijvend intakegesprek.

Vrijblijvend advies op maat

Met wat gezonde zenuwen stapte ik op een koude decemberavond binnen op de Rombertsebaan. Ik zou wel horen wat het inhield, en kon altijd nog nee zeggen. Er volgde een open gesprek in een prettige ongedwongen sfeer. Mijn eigen doel en wensen werden besproken en de gevreesde eerste weging en meting volgenden.  Hierna werd bepaald wat haalbaar zou zijn volgens het Energy Balance programma. Mijn eigen doel leek ruimschoots haalbaar. Ik heb nog een weekje nagedacht, en toen de knoop doorgehakt deze investering in mij zelf te doen.

Ladyline methode

In januari 2014 ging ik van start, 2x in de week sporten en de eerst 10 weken een basismenu. Het sporten in de verwarmde cabines is prettig en goed te doen, naar mate je langer bezig bent steeds wat intensiever. De ozonbehandeling achteraf noem ik mijn zen-momentje na een drukke dag, even lekker ontspannen.  Het  basismenu, waar je standaard mee begint, was prima te doen. Regelmaat en geen honger. Geen uitsluiting van voedingsmiddelen, genoeg variatie, maar bewust keuzes maken.

Mijn gewichtsverlies gaat heel rustig aan, maar het verlies in centimeters blijft mij verbazen. Elke ~3 weken word ik op 9 plekken gemeten, na de eerste 3 weken was ik al 25 cm kwijt!

Mind Balance

De eye-opener van dit traject, volgde voor mij na de eerste 10 weken. Op basis van een ademluchtanalyse en activiteitenmeting werd bepaald wat mijn toekomstig voedingspatroon zou worden. Wat bleek; ik at voor mijn start bij LadyLine, structureel te weinig. Gevolg hiervan was dat mij  lichaam alles wat het een keer extra binnenkreeg opsloeg. Ik was wel sceptisch hoor, méér gaan eten en dan toch afvallen. Maar het bewijs is er! Nu inmiddels 16 maanden verder ben ik ruim 13 kilo lichter en 141 cm smaller.  Geen moment honger gehad. En nog met regelmaat een etentje buiten de deur, een stukje chocolade of glaasje wijn.  Ik voel me geweldig, energiek en ben weer trots als ik in de spiegel kijk.

De stok achter de deur dat de coaches 2x per week op mij staan te wachten werkt heel goed. Ik maak nu tijd om te gaan sporten. Is het toch nodig een keer af te zeggen, dan wordt de afspraak opnieuw gepland.  In het afgelopen jaar kreeg ik qua stress en emotie het nodig voor mijn kiezen. Normaal gesproken zouden dit voor mij de momenten zijn geweest, het bijltje erbij neer te gooien. Nu echter niet. Natuurlijk de snoepverleidingen riepen mij en het was volhouden. Maar door te beseffen dat ik echt geen beter gevoel kreeg van dat stuk chocolade, en er eigenlijk ook echt geen zin in had, hield ik vol. Ik snoep wanneer ik daar echt zin in heb en geniet dan voor 10. De coaches van LadyLine vormen in dit hele traject een grote steun. Altijd een hartelijk gemeend welkom, en je bent geen nummer. Met vragen, behoefte aan advies of even praten over wat je moeilijk , je kunt altijd terecht.

Het succes schuilt voor mij enerzijds in een stuk bewustwording. Niet alleen weten wat je eet, maar ook dat je genoeg moet eten.  Anderzijds is de support die ik  krijg en de duur van het traject een prima basis. Door de tijd te nemen wordt je nieuwe eetwijze eigen en lukt het vast houden hieraan vanzelf …ook als ik straks alleen verder ga.

Team Den Bosch: ik blijf nog even bij jullie, maar voor alle steun en gezelligheid  nu alvast hartelijk bedankt!

Tags: , , ,