Waarom is de be(wu)ste keuze zo ingewikkeld | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Wat denk jij?

Gepubliceerd op: 08 april 2016

Gezond eten en leven… we zijn er maar druk mee. Maar het is o zo moeilijk. Maar waarom, wat gaat er mis?

Elke dag moet ik weer bedenken wat er ’s avonds op tafel komt te staan. En soms heb ik dan niet altijd tijd of zin om een gezonde maaltijd te bedenken. En dat is nog niet alles. Dan kom je in de supermarkt met zijn gigantische aanbod wat het ook niet makkelijker maakt. Nou, daar komt ie….. keuzestress… er zijn zoveel mogelijkheden dat het er soms toe leid dat ik helemaal geen keuze kan maken.

Het Keuzevinkje

Wat je dan kan doen is om producten te kopen die een keuze vinkje hebben. Maar ja, die zijn af en toe ook heel onduidelijk. Weet jij waar de twee vinkjes betrekking op hebben? Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat vrijwel niemand weet waar ze betrekking op hebben en het wordt dan ook nauwelijks gebruikt om producten te kiezen.

Een boodschappenlijstje

Van te voren een boodschappenlijstje maken is ook niet verkeerd. Je bedenkt in één keer wat je de komende week gaat eten. Zorg daarbij voor variatie. Kies een keer voor een maaltijd met zilvervliesrijst, aardappelen, volkorenpasta, volkorenbrood. Maar varieer ook in vette vis, mager vlees, ei, peulvruchten en noten. Zorg daarbij voor voldoende groente, misschien wel twee verschillende soorten of een combinatie van groente en een rauwkostsalade. En heb je zes keer gezond gegeten, dan kan je de zevende keer natuurlijk ook voor iets minder gezonds kiezen. Wat denk je van patat of pizza met daarbij een zelfgemaakte salade? Waarom zouden patat en pizza persé slecht moeten zijn.

Gezonde keuze combinatie

Bij ons in het dorp zitten drie verschillende cafetaria’s. Maar één van deze onderscheid zich door zijn overheerlijke patat. Patat gemaakt van aardappelen die rechtstreeks bij de groenteboer vandaan komen. Je ziet de schil nog zitten. En zout wordt er niet standaard op gestrooid.  Ik koop bij diezelfde groenteboer allerlei soorten groenten om er een heerlijke salade bij te maken. Een kroketje of een bamischijf gebakken in en goede olie op de juiste temperatuur….. en smullen maar!

Vind jij het lastig om de be(wu)ste keuze te maken? Elke week staan er weer 7 overheerlijke slanke recepten op de Ladyline website. En mocht dat nog niet genoeg zijn, de Ladyline Coach wil jou graag helpen met het maken van de juiste keuzes.

Tags: , , ,