Zonder terugval geen blijvende gedragsverandering | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Blijvend afvallen

Gepubliceerd op: 17 februari 2017

Afvallen is moeilijk. Je eet anders en minder dan normaal en die lekkere chocola waar je met gemak een hele reep van op kon, heb je helemaal van het menu geschrapt. Je bent de hele tijd bezig om maar niet aan eten te denken. Kortom, het valt allemaal niet mee. Gelukkig krijg je er ook heel wat voor terug. Nadat je een paar kilo’s bent kwijtgeraakt, merken mensen op dat je er goed uitziet, je past dat leuke bloesje weer en je conditie gaat langzaam maar zeker vooruit. Fijn!

Verleidingen

Dan slaat de stress toe. Het loopt even niet zo lekker op je werk, er is wat gedoe met vrienden of je beste vriendin loopt te tobben met haar gezondheid en je maakt je zorgen. Waar eerst de kilo’s er nog af vlogen, stagneert het nu. Het feit dat er overal om je heen veel en lekker eten te krijgen is, helpt ook niet mee. Voor je het weet, sta je bij de benzinepomp een grote zak drop af te rekenen of ga je uiteindelijk als je moe en hongerig in de supermarkt bent toch voor de bijl nadat je al die eerder verleidingen hebt weten te weerstaan.

Blijvend afvallen

Iedereen die aan het afvallen is, weet hoe lastig het is en weet ook dat terugval en verleiding constant op de loer liggen. Afvallen is moeilijk, maar misschien nog niet eens het aller moeilijkst. Het aller moeilijkste is afgevallen blijven. Een streng dieet een tijdje volhouden lukt eventueel nog wel, zeker als je als beloning het getal op de weegschaal ziet slinken. Maar dan? Niemand wil de rest van zijn leven op dieet, dat is menselijkerwijs niet vol te houden. Een heel leven jojoën is ook geen aanlokkelijk vooruitzicht. En nee, dat wondermiddel waardoor je ongebreideld lekkere dingen kunt eten zonder er een gram van aan te komen, bestaat ook niet.

Maathouden

Waar het wel om gaat? Maathouden. Alles eten wat je lekker vindt, maar niet te veel. Geen ingewikkelde dieetvoorschriften dus. Het gaat om een leefstijl waarbij maathouden een gewoonte is geworden. Een gewoonte, zodat je er niet de hele tijd aan hoeft te denken en het min of meer op de automatische piloot gaat. Een leefstijl die terugval en verleiding het hoofd biedt. Omdat er altijd moeilijke periodes zullen zijn en omdat je altijd in verleiding zult worden gebracht. Een blijvende verandering in je eetgewoonten zonder terugval bestaat niet. Zonder terugval geen blijvende gedragsverandering. Af en toe een terugvalmoment hoort erbij. Een wereld zonder verleidingen bestaat ook niet. Goed omgaan met terugval en verleiding bestaat wel.

Wat jouw doel zou moeten zijn? Meer controle krijgen over wat en hoeveel je eet, waardoor je lekker in je vel zit.

De Ladyline Mind Balance methode helpt jou met gedragsverandering. Maak eens een vrijblijvende afspraak.

Tags: , , , ,