Zullen we weer normaal gaan eten? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Maar wat is normaal?

Gepubliceerd op: 01 januari 2016

2015…. Het jaar dat de Gezondheidsraad de nieuwe richtlijnen goede voeding bekend heeft gemaakt. De paniek over eten bereikte een nieuw hoogtepunt. Dat een groeiend leger eetprofeten mensen schrik aanjaagt met onbewezen claims, is bekend, maar dat de aanbevelingen van een ruim honderd jaar oud adviesorgaan landelijke beroering wekten, dat was ongewoon.

Heb jij het gevoel dat wat er op jouw bord ligt almaar ongezonder en onveiliger wordt? Ben jij de weg kwijtgeraakt door alle tegenstrijdige boodschappen? Eerst mocht je maar een ei per week en nu is er geen limiet meer, eerst mocht je drie glazen melk per dag, nu is een wel genoeg, eerst was vet slecht, nu mag het weer.

Snap jij de voedingswetenschap nog?

Voedingswetenschap is ingewikkeld. Elk jaar gaat er duizend kilo eten en drinken door jouw lijf en toon maar eens aan dat een bepaalde voedingsstof invloed heeft op jouw gezondheid. Studies spreken elkaar tegen, en pas na lange tijd en veel onderzoek komt soms een klein effect bovendrijven.

Dat is lastig te begrijpen. En als je het niet begrijpt, zoek je het zelf op. Google jij ook jouw eigen waarheid bij elkaar via blogs en websites van zelfbenoemde voedingsdeskundigen, die hooguit een korte cursus hebben gedaan? Op internet kan iedereen zijn gang gaan. Zie je wel, denk jij misschien dan, mijn moeheid komt inderdaad van gluten…

Het wordt weer hoog tijd om normaal te gaan doen over eten. Ladyline volgt de wetenschappelijke onderzoeken op de voet. Dus zit jij met vragen of kom je er niet meer uit wat je nu wel of niet mag eten? Vraag het de Ladyline VoedingsCoach, zij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Tags: , ,